OШ"Аца Милосављевић"

ОСНОВНА ШКОЛА

“АЦА МИЛОСАВЉЕВИЋ”

ОСНОВНА ШКОЛА
“АЦА МИЛОСАВЉЕВИЋ”

Школа са традицијом
   и погледом
        у будућност

Посета дому народне скупштине

На иницијативу и у организацији координатора Ученичког парламента, у пратњи психолога школе Милице Стоилковић наши посвећени чланови посетили су Дом Народне скупштине!

Ова посебна прилика није била резервисана само за чланове Парламента, већ је на њихов предлог омогућена и свим ученицима старијих разреда који су остварили изузетне успехе на такмичењима, чиме је препознат и награђен њихов труд и преданост!

Током једноипочасовног обиласка у пратњи стручног водича Едукативног центра Народне скупштине наши ученици истражили су многе значајне делове Дома Народне скупштине.
Обилазак је обухватио централни хол са импресивном архитектуром, библиотеку препуну важних докумената и са преко 60000 издања чији је ентеријер обрађен у храстовој дрвенарији, Дипломатски салон познат и као Салон кнеза Павла, са зидовима покривеним свиленим тапетама ког поред раскошног полијелеја са 36 светиљки у комбинацији бронзе и месинга красе и портрети чланова краљевске породице Карађорђевић и Обреновић, као и Малу и Велику пленарну салу.

Слушање интерактивног предавања стручног водича из посланичких клупа био је посебан тренутак. Ученици су имали прилику да постављају питања и да обнављају знање стечено у школи из историје и других наставних предмета.
Обилазећи Велику пленарну салу, видели су изложену копију Сретењског устава као и спомен плочу Иви Андрићу, што је додатно обогатило њихово искуство.

Врхунац посете био је тренутак када су ученици добили прилику да се фотографишу за говорницом и у посланичким клупама, стварајући незаборавне успомене и осећај повезаности са радом народних посланика.

Ова посета пружила је нашим ученицима непроцењиво искуство и проширила њихово знање о раду Народне скупштине.
Захваљујемо се координатору Ученичког парламента и психологу Милици Стоилковић  на организацији и реализацији ове изванредне посете након које су ученици вратили у школу пуни утисака, мотивације и инспирације, богатији за још једно незаборавно искуство које су поносно и узбуђено делили са вршњацима.

Поносни смо на све наше ученике и њихове изузетне успехе. Настављамо да их подржавамо и инспиришемо за нове изазове и победе!

Scroll to Top