OШ"Аца Милосављевић"

ОСНОВНА ШКОЛА

“АЦА МИЛОСАВЉЕВИЋ”

ОСНОВНА ШКОЛА
“АЦА МИЛОСАВЉЕВИЋ”

Школа са традицијом
   и погледом
        у будућност

Угледни час физикe

Час физике у одељењу осмог разреда (8/2) демонстрирао је како креативне и модерне методе учења могу подстаћи интересовање и ентузијазам код ученика!

У првом делу часа ученици су поновили основне појмове о сферним огледалима и њиховим применама, и обновили знање о конкавним и конвексним огледалима разматрајући њихову примену у свакодневном животу.
Такође, освежили су своја знања која су стекли у седмом разреду из хемије, фокусирајући се на правила понашања и рада у лабораторији и употребу лабораторијског посуђа и прибора.

Циљ часа био је да ученици кроз интердисциплинарни приступ повежу физику и хемију како би направили конвексно (испупчено) сферно огледало користећи реакцију сребрног огледала.

Уз коришћење балона са округлим дном, сребро-нитрата, натријум – хидроксида, амонијум – хидроксида и глукозе као редукционог средства, ученици су демонстрирали способност повезивања теоријског знања и практичних вештина и успешно су извели едукативан и инспиративан експеримент уз подршку и асистирање предметног наставника.

Резултат њиховог труда било је савршено сферно огледало које је послужило као реквизит за заједничку фотографију ученика, предметног наставника и драгих гостију.

Наша школа посвећена је пружању највишег квалитета образовања кроз иновативне и креативне методе учења.
Захваљујемо се и честитамо свима учесницима на успешној реализацији часа и радујемо се будућим пројектима који ће наставити да подстичу иновативност, креативност и знање наших ученика!

Scroll to Top