НАШИМ УЧЕНИЦИМА ЖЕЛИМО ДА ЛЕПО ПРОВЕДУ РАСПУСТ! БУДИТЕ ЗДРАВИ И ВЕСЕЛИ !

Галерија слика

Главни мени

5026392

besplatni udzbenici1 1024x753

Летопис

ПОЗОРИШТЕ

       У петак  27.11.2015. ученици од 1. до 4. разреда,као и предшколци (укупно 144-оро деце) су посетили  КЦ Чукарица где су гледали представу под називом „Четири чаробне речи“.Предстaвa о пријaтељству, о лепом понaшaњу, о опxођењу премa природи. Причa о шумској дружини којa се бори зa превлaст- дa ли ће нaдвлaдaти они који шуму зaгaђују или они који природу пaзе и негују?! Ведра представа коју прате музика и поуке. Порука представе:Чaробне речи (молим те,волим те,изволите,извините и пета реч:хвала) зaистa чине дa се сви лепо и добро осећaмо.

  

САРАДЊА СА МУП – ОМ ЧУКАРИЦА

Тим за заштиту деце од насиља остварио је сарадњу са УКП - ом и МУП - ом Чукарица на обострано задовољство. Инспектори  Муп – а су 05.11.2015.  ученицима четвртог и седмог разреда одржали предавање о наркоманији ,, Дрога је нула, живот је један“, које је пратила занимљива презентација, како би им указали на опасности, ризике и последице које са собом носе  болести зависности . 

Припадници Муп – а Чукарице су одржали предавање и презентацију ,,Вршњачко насиље“ 25.11.2015. (III и VII разред)  и 26. 11.2015. (IV и V разред). Кроз разговор са ученицима и сликовитим примерима обухваћени су различити облици насиља: физичко, психичко, социјално, сексуално, а посебна пажња посвећена је електронском насиљу које је сваким даном  све више заступљено у савременом друштву. Ученици су пажљиво пратили, постављали конструктивна питања и добијали савете како да  препознају, спрече и заштите се од различитих облика насиља. Наши школарци су похваљени као васпитани и добро информисани на ову тему. Унапред се радујемо наредном сусрету.

 

Радионице

    

И ове школске године тим за заштиту деце од насиља, злостављања и занемаривања наставља са превентивним радионицама. Чланице вршњачког тима, Кристина Митровић и Даринка Гаћеша предвођене учитељицом Љиљом, су током новембра и децембра 2015. одржале по две радионице (Појам и врсте насиља и Ти си фаца када...1) у III1 и III2. Изабране су „фаце“, тј. деца која никога не повређују и која знају шта је другарство и они су награђени беџевима. 

  

 

ПОСЕТА ЗАВОДУ ЗА ЗАШТИТУ ПРИРОДЕ СРБИЈЕ

УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ СУ СА СВОЈОМ ПРОФЕСОРКОМ БИОЛОГИЈЕ БИЉАНОМ МИТРОВИЋ ПОСЕТИЛИ ЗАВОД ЗА ЗАШТИТУ ПРИРОДЕ СРБИЈЕ. У ВЕОМА ПРИЈАТНОМ АМБИЈЕНТУ УПОЗНАЛИ СУ СЕ СА ЗНАЧАЈЕМ ПРИРОДНИХ ВРЕДНОСТИ И ЊИХОВОГ ОЧУВАЊА У ЦИЉУ ИЗГРАЂИВАЊА ЗНАЊА И ВЕШТИНА ЕКОЛОШКИ АКТИВНИХ И ОДГОВОРНИХ ГРАЂАНА. ОВОМ ПРИЛИКОМ ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ ЗАВОДУ НА ВЕОМА ЗАНИМЉИВИМ ОБРАЗОВНИМ ПРОГРАМИМА, КАО И НА ГОСТОПРИМСТВУ.

 

КОНКУРС ЦРВЕНОГ КРСТА

НАША САРА АНТОНИЈЕВИЋ, УЧЕНИЦА IV/1 , ОСВОЈИЛА ЈЕ ТРЕЋЕ МЕСТО НА КОНКУРСУ ЦРВЕНОГ КРСТА ЧУКАРИЦЕ ,,ЗА СУНЧАНУ ЈЕСЕН ЖИВОТА“. ЗА ИСТОИМЕНИ САСТАВ САРА ЈЕ НАГРАЂЕНА КЊИГОМ Ж. ВЕРНА ,,ПУТ ОКО СВЕТА ЗА ОСАМДЕСЕТ ДАНА“. 

 

ПОВОДОМ ДАНА ТОЛЕРАНЦИЈЕ

Дан толеранције је 16. новембра, па је тим за заштиту деце од насиља, злостављања и занемаривања у сарадњи са вршњачким тимом, одлучио да читаву седмицу посвети толеранцији. У 1. и 2. разреду реализована је радионица на ту тему. На радионици у првом разреду, на самом Дану толеранције, поред учитељица, била су и два члана Савета родитеља као и директор школе. Радионица је имала циљ да најмлађим ученицима појасни шта  су: стереотипи, предрасуде, толеранција и да се укаже на потребу да се буде толерантан. Вршњачки тим је деветоро ученика  наградио дипломом. Из тих радионица је „израсло“ заједничко дрво на коме цвета све оно што деца воле, а опада са грана све оно што им смета. У III1, вршњачки тим (осмаци) са учитељицом IV1 је реализовао радионицу о врстама насиља. Радионица ће бити реализована и у осталим одељењима 3. и 4. разреда.

Направљени су  панои:„0% толеранције насиљу у школи“ , „Школа коју волим“, како би се указало на  сталну  потребу за  уважавањем и  неговањем међуљудских односа у школи.

 

У старијим разредима је реализован низ активности поводом Дана толеранције. На часовима одељенских заједница разредне старешине су водиле разговор са ученицима о толеранцији, стереотипима, предрасудама и дискриминацији. Тим за заштиту деце од насиља, злостављања и занемаривања је заједно са Вршњачким тимом и Ђачким парламентом направио неколико паноа и плаката: ,,Дан толеранције'', ,,Бити толерантан'' и ,,Толеранција''.

  

Плакат направљен на часу ликовне културе

Чланови Тима су у сарадњи са Вршњачким тимом и разредним старешинама реализовали радионице: ,,Воз“ ( VI, VII, VIII разред) и ,,Колико смо толерантни'' (V разред). У сваком одељењу изабрано је по два најтолерантнија ученика који су награђени дипломама.

  

      Игор Андрић - Марко Глумац                      Дамир Мешановић - Никола Кодић

  

Кристина Митровић  -  Анђела Марић            Стефан Петровић  - Тијана Божовић

Вршњачки тим – заједно против насиља

 

Наша ученица Милица Новковић VI-2 написала је песму ,,Толеранција.

                                                                                                                                                                                      (кликни овде)

 

Угостили смо песникињу

У четвртак, 5. новембра 2015. године, нашу школу је посетила песникиња Мирјана Петров и ученицима од 1. до 4. разреда представила књигу „Деца траже осмех“. Гошћа се дружила са децом читајући им и рецитујући своје стихове. Сусрет је прошао у ведром расположењу.

Безбедност деце у саобраћају

У четвртак, 29.октобра 2015. године, у нашој школи је одржано предавање „Сва деца вас моле - успорите поред школе“. Саобраћајни полицајци су на занимљив и духовит начин говорили деци о овој озбиљној теми. Првачићи су добили флуоросцентне прслуке који ће им помоћи да буду уочљивији на улици.

У СУСРЕТ МЕЂУНАРОДНОМ  ДАНУ ТОЛЕРАНЦИЈЕ

       Толеранција је поштовање, прихватање и уважавање богатства различитости у нашим светским културама, наша форма изражавања и начин да будемо људи.( UNESCO) 16. новембра се обележава Дан толеранције. То је био повод тиму за заштиту деце од насиља, злостављања и занемаривања да испита колико су ученици наше школе толерантни.

Направљени су упитници за млађе и старије ученике.

Резултати анкете о толеранцији у млађим разредима

153 ученика од 1. до 4. разреда је попунило упитнике. Испитивање је извршено крајем октобра 2015. Резултати су показали да су наши млађи ученици у приличној мери толерантни. Погледајте:

 

Резултати анкете о толеранцији у старијим разредима

Анкету о толеранцији за  ученике од 5. до 8. разреда чинило је  10 питања и испитивала је  у којој мери ученици испољавају толеранцију према разликама које постоје међу њима. 150 ученика од укупно 166 ученика старијих разреда попунило је анкету. Судећи по одговорима наших ученика, већина њих показује разумевање и прихватање других и другачијих. Добили смо следеће резултате :

Питање 1.  Твом другу из разреда српски језик није матерњи језик. Код куће говори ромским језиком. На одмору си чуо да са својим братом говори насвом језику. Како ћеш реаговати?                                                

а) Рећи ћеш му да је без везе да у школи говори тим језиком.

б) Нећеш му ништа рећи, али не волиш што говори тим језиком у школи           

в) Предложићеш му да исприча нешто на свом језику на школској приредби поводом „Еврпског дана језика“

Питање 2. Ана понекад муца.  Разговарате о занимљивој теми на часу одељењске заједнице. Ана хоће нешто да каже, али почиње да муца. Како ћеш реаговати?                                                                  

а) Гласно коментаришеш да немате цео дан времена да  чеката да нешто каже              

б) Ништа не кажеш, само заколуташ очима                                                                             

в) Стрпљиво чекаш да чујеш шта Ана има да каже

Питање 3. Стеван се отежано креће због урођене болести. Жели да се придружи твојој екипи у игри лоптом. Како ћеш реаговати?                                                                                                                 

а) Кажеш му да вам не смета                                                                                                    

б) Прихваташ га у екипи, али избегаваш да му даш лопту                                                                  

в) Трудиш се да Стеван ужива у игри као и остали

Питање 4. Чуо/чула си да те је Мира оговарала. Мира је иначе буцмаста.                                                      

а) Одмах ћеш је напасти да те оговарала и прозваћеш је да је дебела                              

б) Напашћеш је да те оговарала, али нећеш помињати дебљину                                                           

в) Замолићеш је да разговарате о ономе што си чуо/чула

Питање 5. Дејан је од почетка имао тешкоће у учењу. Наставници мање траже од њега и више му помажу у учењу у односу на остале ученике. Сада радите у групи на једном задатку. Дејан је у твојој групи.               

а) Не волиш што је Дејан у твојој групи и то му јасно показујеш                                                                  

б) Не кажеш ништа Дејану, али не обраћаш пажњу на њега                                                         

в) Настојиш да укључиш Дејана у заједнички рад

Питање 6. Сафет се храни другачије због своје вере.                                                                                  

а) Сматраш да је то глупо и прозиваш Сафета због тога                                                                                

б) Не кажеш ништа Сафету, али не одобраваш  тако нешто                                                      

в) Разговараш са Сафетом и желиш да сазнаш више о његовој вери

Питање 7. Велики си фан једног клуба. Алекса доноси у школу свеске са обележјима супарничког клуба. Иначе, Алекса се према свима понаша фер и немаш шта да му замериш.                                                        

а) Прозиваш Алексу и говориш против његовог клуба                                                                

б) Игноришеш га , јер не желиш ништа да имаш са навијачем супарничког клуба                         

в) Не смета ти што Алекса навија за тај клуб

Питање 8. Сања се не облачи лепо, јер њени родитељи немају новца за нову  и скупу одећу. Правиш журку и хоћеш да позовеш цело одељење. Најбоља другарица те наговара да не позовеш Сању.                              

а) Послушаћеш другарицу и нећеш позвати Сању;                                                              

б) Позваћеш Сању, али ће свима бити јасно да ти није важан гост                                                  

в) Позваћеш Сању и понашаћеш се према њој као  према осталима

Питање 9. Твој друг воли другачију врсту музике него ти, Дошао си код њега и он је пустио музику коју ти не волиш.                                                                                                                          

а) Кажеш му да има лош укус за музику и питаш га када ће престати да слуша ту безвезну музику                

б) Замолиш га да променимузику                                                                                                                      

в) Не смета ти што слуша музику која му се свиђа 

Питање 10. Јован и Петар су у свађи и већ неко време размењују претње и увреде. Сад су се и потукли у учионици. Шта ћеш урадити?                                                                                           

а) Затвараш врата учионице и посматраш тучу повремено добацујући учесницима                

б) Склањаш се даље од туче, јер не желиш да имаш ништа с  тим                                                      

в) Брзо зовеш неког да прекине тучу

ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ УЧЕНИКА

Ученици петог, шестог и седмог разреда су у петак, 23.10.2015. године били на једнодневном излету. Посетили смо манастир Копорин и град Јагодину. У граду Јагодина посетили смо Музеј воштаних фигура, Аква парк, зоолошки врт и излетиште Поток у коме смо видели вештачки водопад.

Били смо на излету

Ученици 3. и 4. разреда су ишли 23.10.2015. године на једнодневни излет у Троношу, Тршић и етно село Сунчана река. Деца су уживала у лепоти предела и много научила и сазнала о животу и раду Вука С. Караџића.

 

Били смо на излету

             Ученици 1. и 2. разреда су у петак, 23.10.2015. године били на једнодневном излету. Посетили су: комплекс Бранковину, Народни музеј у Ваљеву, Муселимов конак, манастир Лелић. Слободно време су провели у шетњи Ваљевом и у игри и дружењу испред манастира у селу Лелић.

 

ЂАЧКИ ПАРЛАМЕНТ

У току Дечије недеље у ОШ "Аца Милосављевић" у Рушњу одржана је радионица "Умеће комуникације" намењена представницима ученичких парламената из основних школа. На радионици је учествовало 32 парламентараца из 12 школа. Радионицу је водила Верица Гутаљ - Живковић, психолог и тренер асертивне комуникације, а организовали су је Пријатељи деце Чукарице.

    ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

Дечија недеља обележена је и ове године у нашој школи од 05. 10.- 09.10 2015. год. различитим активностима. Посебна пажња посвећена је дечијим правима. Тим за заштиту деце од насиља, злостављања и занемаривања координирао је реализацију радионица посвећених дечијим правима у  свим одељењима од петог до осмог разреда. Реализоване су следеће радионице и направљени  панои за следеће теме: ,,Жеље и потребе“ (пети разред), ,,Врсте права“ (шести разред),  ,,Повезаност права“(седми разред), ,,Одбрана права“(осми разред).

Циљ је био промовисање дечијих права, развијање свести о потреби поштовања дечијих права са посебним нагласком на заштиту деце од свих облика насиља.

У оквиру Дечје недеље са најуспешнијим ученицима Града Београда у области цртања, сликања и писања била је и наша Вања Настасовић, ученица III1. Вања је освојила прво место на градском такмичењу на Мајским песничким сусретима,  а у октобру је имала ту част да упозна великане наше културне сцене Љубивоја Ршумовића и Мињу Суботу. Они су похвалили младе ствараоце и пружили им подршку да наставе путем којим су кренули.


ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

У понедељак 05.10.2015. године почела је недеља посвећена деци. У нашој школи смо је обележили низом активности. Ученици од 1. до 4. разреда су посебно уживали у штафетним играма и Шеширијади, а допао им се и приказ Буквара дечјих права, као и приредба за најмлађе ђаке-прваке. Делић атмосфере можете погледати и ви.

 •   Штафетне игре, среда 07. октобар
 •   Дан шешира, четвртак 08. октобар

ПРИРЕДБА У ДЕЧЈОЈ НЕДЕЉИ

Завршна приредба поводом пријема првака у Организацију ,,Пријатељи деце“ одржана је  09.10.2015. У програму су учествовали ученици млађих разреда .  Ученица Василија Ивановић  рецитовала је песму ,,Нема за мачке школе“ и, заједно са осталима, показала своју способност и таленат.

Сценарио за приредбу:

1. Плес –девојчице III1

2. ,,Ау , што је школа згодна“-девојчице IV2

3. Скеч -,,Лед се топи“-IV1

4. Игра -,,Чај- чаврље“- II1

5. РецитацијаII2                                                                                                             

6. Скеч ,,Играмо се саобраћаја“- II1

7. Рецитација ,,Нема за мачке школе“- Василија Ивановић

8. Скеч ,,Љутито мече“- III1, III2

На крају програма подељени су  изузетно лепи поклони  за прваке, које су начинили ученици другог, трећег и четвртог разреда са својим учитељицама.

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

5-9.октобар

МЛАЂИ СТАРИЈИ

ПОНЕДЕЉАК

5.октобар

БУКВАР ДЕЧЈИХ ПРАВА ФУДБАЛ (ДЕЧАЦИ И ДЕВОЈЧИЦЕ)-V РАЗРЕД

УТОРАК

6. октобар

ПРАВЉЕЊЕ ПОКЛОНА ЗА ПРВАКЕ -ТКМ.У ШУТИРАЊУ ТРОЈКИ - VII И VIII РАЗРЕД

СРЕДА

7.октобар

 СПОРТСКЕ ИГРЕ, ПОЛИГОНИ И ,,ИЗМЕЂУ ДВЕ ВАТРЕ“

-РАДИОНИЦА ПАРЛАМЕНТА

ЧЕТВРТАК

8.октобар

 ИЗЛОЖБА ШЕШИРА ФУДБАЛ-VII И VIII РАЗРЕД

ПЕТАК

9.октобар

ПРИРЕДБА

 

ФУДБАЛ (ДЕЧАЦИ И ДЕВОЈЧИЦЕ)-VIРАЗРЕД

Ближи нам се Дечја недеља!

Ученици нижих разреда су са  својим учитељицама правили поклоне за прваке наше школе.Они су комаде шпер плоче украшавали декупаж техником и добили дивне зидне слике.

Погледајте!

 

 

СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ У УСТАНОВИ

Вођење  документације за децу којој је потребна додатна подршка у раду и Приказ урађених

ИОП-а и материјала за рад са том децом.

             Дана 30.9.2015. године у међусмени,учитељи и наставници су се окупили како би разменили искуства на тему вођења  документације за децу којој је потребна додатна подршка у раду.

У нашој школи један број ученика прати наставу по индивидуално-образовном програму.Са жељом да им помогну да се што боље интегришу и да напредују својим темпом и у складу са својим могућностима,њихови учитељи и наставници су организовали следеће активности како би се што боље припремили за рад у овој школској години:

 • Ø   Презентација у power point-u о корацима који су потребни за израду ИОП-а
 • Ø  Приказ образаца за израду ИОП-а
 • Ø  Представљање урађених ИОП-а 1 и ИОП-а 2 праћених објашњењима и одговорима на питања.
 • Ø  Приказ једног од могућих начина допуњавања ИОП-а када су уочене позитивне (негативне) промене код ученика и њиховог напредовања из разреда у разред.
 • Ø  Приказ материјала за рад.

Весна Дробњак и Елизабета Дукић-чланице тима за инклузивно образовање

                                           

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

Поводом обележавања Европског дана језика (26.09)  припремљен је пригодни програм и уређен пано у холу школе. На почетку програма ученике су на српском, енглеском, француском, италијанском,  шпанском, руском, грчком и јапанском језику поздравили наставници језика и директор школе. Ученицима смо кроз презентацију говорили о значају језика и писма, њиховој улози у друштву и очувању културе и идентитета  једног народа.  Сазнали су колико језика постоји у свету, који језик има највише говорника, колики је проценат језика који полако изумиру, како најлакше да науче више страних језика. Ученици старијих разреда рецитовали су најлепше љубавне песме   на француском, шпанском, енглеском и италијанском језику и показали свој раскошни таленат. Ученици су имали прилике да чују и стихове песме на јапанском језику.

Програм су пратили ученици од трећег до осмог разреда. Судећи по томе колико су били пажљиви и активни, стичемо утисак да су нешто ново научили и били задовољни оним што су чули и видели. Овакав вид обележавања празника језика требало би да постане традиција у нашој школи.

                                                                                                                          Ана Лазић

                                                                                             Бранка Марковић

                                                                                               Нела Јованчевић

                                                                                          Ирена Белопавловић

                                                                                            Снежана Вушковић

 СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА

         У уторак 1.9.2015. године, нова, 144.генерација првачића је уписана у нашу школу. Прваке и њихове родитеље поздравио је директор школе Славко Богавац. Ученици петог разреда су им припремили приредбу, па су насмејани и радознали пошли са својим учитељицама у учионице. Ученике I1 је примила учитељица Весна Дробњак, а ученике  I2 учитељица Ранка Јошић.

 

 ОБАВЕШТАВАМО ВАС ДА ШКОЛСКА ГОДИНА ПОЧИЊЕ У УТОРАК, 01. СЕПТЕМБРА 2015. СА СЛЕДЕЋИМ РАСПОРЕДОМ СМЕНА:

 ТРЕЋИ, ЧЕТВРТИ, ПЕТИ И ОСМИ РАЗРЕД ПОЛАЗЕ У ШКОЛУ ПРЕ ПОДНЕ;

ПРВИ, ДРУГИ, ШЕСТИ И СЕДМИ РАЗРЕД ПОЛАЗЕ У ШКОЛУ ПОСЛЕ ПОДНЕ.

СРЕЋАН ПОЧЕТАК И УСПЕШНУ НОВУ ШКОЛСКУ ГОДИНУ ЖЕЛИ ВАМ КОЛЕКТИВ ШКОЛЕ!

 

МИ У ЛЕТЊЕМ КАМПУ

 

У периоду од 20. до  24. јула 2015.године од 9 до 15 часова, ученици наше школе  учествовали су у Летњем  кампу у Кошутњаку, који је  обухватао различите активности као што су : фудбал, еколошко-едукативна радионица, забавно-рекреативна радионица, кошарка, одбојка, радионица-научимо саобраћајна правила (или друштвене игре) , слободне активности (стони тенис, шах, пикадо, стони фудбал, карпетбал, компјутери...), дискотека уз доделу диплома у петак, последњег дана кампа.

Деца су  у Кампу имала ужину и сок. Њих 23 активно су учествовали у свим активностима и тако освојили :

Прва места у фудбалу,одбојци,играма без граница и еколошком такмичењу ,,Ми и природа“ и Треће место у надвлачењу конопца.

 

 ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ

Ученици наше школе учествовали су ове године  на такмичењима и освајали награде.  Најуспешнија међу њима је Исидора Праизовић, ученица 8/1. У периоду од две недеље учествовала је на два републичка такмичења. Најпре на Књижевној олимпијади у Сремским Карловцима, а затим и на  Републичком такмичењу из српског језика  у Тршићу. Да би стигла дотле, била је међу најбољима на општини Чукарица (прво место у граматици и друго на Књижевној олимпијади ) и у граду Београду (оба пута друго место). Поред тога освојила је треће место на општинском такмичењу из географије.  Вредна и амбициозна, сваком задатку прилазила је озбиљно. Поставила је себи високе циљеве и самоуверено савладала све граматичке и остале препреке. Увек ведра и насмејана, омиљена у друштву, а брзо су је заволели и они који су је први пут срели на такмичењима.

Поносни смо што је такав драгуљ своје школске дане провео у нашој школи, достојанствено је представљао и донео нам много радости. Исидора  је наш најбољи промотер  учења и знања.

Исидору испраћамо у средњу школу и желимо јој да настави истим путем. Поносни смо што смо били њени први учитељи.

ШУМСКИ РАЈ

У петак 12. јуна, млађи разреди наше школе су посетили Сремачку шуму - Шумски рај и упознали се са флором и фауном околине. Деца су уживала у чистом ваздуху, трчали трим стазом "Здравље", учествовали у разним спортским играма и задовољни се вратили кући.

Прелазак преко Ибарске магистрале, обезбеђивала је екипа саобраћајне полиције. Помоћ у организацији омогућила је и ШУ "Липовица" - ЈП " Србија шуме" 

 

    "НАРОДНО СТВАРАЛАШТВО"

Дана 03.06. у дворишту наше школе, изведена је приредба ученика 2под називом "Народно стваралаштво". Ученици су показали умеће глуме, рецитовања, игре, песме. Гости су се лепо забављали и уживали.

  

 

22.05.2015.

Ученица 2Вања Настасовић на такмичењу "Мајска песничка сусретања" је била прва на општини Чукарица. 

06.06.2015. године у Библиотеци града Београда у Римској дворани, Вања је такође засијала и добила прву награду на граду.

 

учитељица Гордана Дерајић

„ НАКОН 4 ГОДИНЕ “

 

               11. јуна 2015. у 18.30 је изведена завршна приредба ученика IV1.

                Садржај:

*Осврт на активности и догађаје у протекле 4 године које су деца волела

*плес уз звуке популарне музике

        *Приказивање драмских текстова:

1)      „Шаптач“ (улоге:учитељ:Никола Миловановић,Жика:Јован Петровић,девојчица:Тамара Јовановић и дечак:Марко Костић)

2)      „Ђачка љубав“(улоге:отац:Никола Станишић,мајка:Маја Радош,бака:Тијана Тодоровић,дечак:Милан Мучибабић и девојчица:Анђела Илић)

3)      „Трапави разбојници“ (улоге:дух Добрица:Михаило Дмитровић,Алибаба:Павле Огњеновић,Буздован:Братислав Марић,Сабља:Јован Петровић,Разбибрига:Богдан Лабан,Цепидлака:Александар Спасојевић,Замлата:Никола Станишић,Зверко:Дорис Дрмаку,Шушумига:Милан Мучибабић,Дерикожа:Себастијан Авдулаху,Нина:Теодора Ждеро,Дина:Анђела Божовић,Тина:Сташа Вићентић,Ђина:Тијана Тодоровић,

      Милина:Анђела Илић,Ена:Маја Радош,принцеза Нара:Јована Милић,

       принц Нар:Жељко Младеновић и принцезица:Нена Јоксимовић).

                  * Ужичко коло

*Рецитовање песме „Четири године“

*Плес који је носио поруку да све  у животу има крај, али „Нешто увек траје и не престаје,и може бити јаче него змај,вреди много више,вреди највише,једино другарство нема крај!

КРОС 2015

 • Ждеро Лазар II/1  2. место на 200м
 • Огњеновић Павле IV/1 1. место на 400м
 • Бракус Катарина IV/1 3. место на 400м
 • Ђељиљи Кристијан VI/2 1. место на 600м
 • Јовановић Алекса VI/1 2. место на 600м
 • Бранковић Никола VII/2 3. место на 800м

 

 

МАЛЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

 У понедељак, 1. јуна 2015. године у Основној школи „Милан Ђ. Милићевић“ на Вождовцу одржано је градско такмичење у МАЛИМ ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА.

Наши ђаци прваци су освојили треће место.

Трећаци девојчице друго место.

Трећаци дечаци друго место. 

 

„Безбедно бициклом целом Чукарицом"

 

У недељу, 07. јуна 2015. на паркингу отворених базена  Кошутњак Градска општина Чукарица  и удружење ''Bike Tour'' уз подршку Секретаријата за саобраћај и Саобраћајне полиције организовали су манифестацију ''Безбедно бициклом целом Чукарицом''.

Наши ученици 7/2 одељења, Тијана Божовић и Немања Сарић, учествовали су у две трке за дечаке и девојчице на 2200 метара и освојили треће место. Сви ученици су добили на поклон бициклистичке кациге, светлоодбојне прслуке, а победници трке медаље и дипломе. 

МАСКЕМБАЛ

Дана 20.05.2015. године ученици наше школе су учествовали на такмичењу

ПЕСНИЧКИ СУСРЕТИ ДЕЦЕ И МЛАДИХ ЧУКАРИЦЕ

 

МЛАЂИ РАЗРЕДИ

 

ШКОЛА ИМЕ И ПРЕЗИМЕ РАЗРЕД ПЕСМА ОСВОЈЕНО МЕСТО

„АцаМилосављевић“

Милица Митровић, 2/1

„Пролеће“

„АцаМилосављевић“

Алекса Зиројевић, 2/2

„Чуднапесма“ друго

„АцаМилосављевић“

Филип Хаџић, 2/1

„Годишњадоба“ треће

„АцаМилосављевић“

Ања Вранеш, 2/2

„Жабљекректање“ прво

„АцаМилосављевић“

Вања Настасовић, 2/1 „Џабемујепричамбла, бла, бла“ прво

Првопласирани ученици  ће у Галерији 73 читати своје песме 22. маја. Том приликом  биће одабрани најбољи који ће представљати општину на градском такмичењу које ће бити одржано 06.06.2015. године у Библиотеци града Београда.
ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У МАЛИМ ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА I РАЗРЕД
мај 2015.

МИ СМО ПРВАЦИ!!!

ТАКМИЧЕЊЕ - ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК

                         

 Ања Костов ученица 8/2 је учествовала на општинском такмичењу из енглеског језика 2015. и пласирала се на градско такмичење. Ово је њен рад на тему комуникација.

Why Do We Learn English

Each country has it´s own symbols.The flag,the national anthem.But the most important thing that every country has is its own language.

I believe that in the 15th century and earlier, when people didn´t really know about other continents,there were some misunderstandings when people tried to communicate.That´s why today we have English.It´s the world´s most spoken language,which in my opinion,everyone should speak.Why do we learn English?

Because of the easier communication with people all  around the world or because we like it or we think it´s some kind of a famous brand that everyone in the world should  follow ? I don´t really know.But what I know is that every language is beautiful in its own way.It is nice when people can speak many languages because they can make new friends or help someone who is in trouble.You can learn English  at school  or by listening to someone who speaks that language, by watching films , listening to music or speaking with foreigners.It´s much nicer when people learn languages because they want to and not because they are forced to.

People mostly learn English because they need it for their job or because they like it and they want to be in touch with the world and because English today is the language of the world.

ЗАБАВА У ПРИРОДИ

Ишли смо на излет

               Дана 15.05.2015. године ученици од 1. до 4. разреда и група предшколаца (њих 160) ишли су на полудневни излет који је обухватао следеће:

* обилазак Музеја ваздухопловства у Сурчину са водичем који је на занимљив и деци разумљив начин причао о изложеним летелицама,

* обилазак Бојчинске шуме и

забава у природи са спортским аниматорима: шетња трим стазом кроз шуму, јахање коња, обилазак фарме мангулица, анимације у природи.
БЕОГРАДСКИ ФЕСТИВАЛ ПИСАЦА ЗА ДЕЦУ - ВИТЕЗОВО ПРОЛЕЋЕ

               Дана 17.05.2015. године у Сава центру одржан је 13. Београдски фестивал писаца за децу-„Витезово пролеће“. Ученици наше школе су за литерарно и ликовно стваралаштво добили осам  диплома,као и књиге песама Десанке Максимовић и Милице Бакрач.

               У фестивалском програму деци су се представили писци: Матија Бећковић, Добрица Ерић(видео поруком), Милован Витезовић, Слободан Станишић, Раша Попов, Недељко Попадић и многи други. Поред 40 писаца за децу, програм су обогатили и глумци, певачи и забављачи: Пеђолино, Мари Мари, Ивана Јордан, хор „Чаролија“...

ПОЛИЦАЈАЦ У ЗАЈЕДНИЦИ

               Дана 16.05.2015. године ученици 8/2 са разредним старешином присуствовали су акцији МУП-а РС „Полицајац у заједници„ . Наиме, смотра је одржана на Ади циганлији где су припадници МУП-а РС довезли опрему различите намене, којом располажу, и то презентовали деци. Такође, деци је било доступно да питају, погледају, пробају и фотографишу све оно са чиме се сусрећу припадници унутрашњих послова у свом раду.         
НАШИ  АТЛЕТИЧАРИ ТРЕЋИ У БЕОГРАДУ!
Ученици наше школе поново су заблистали и са још једног спортског такмичења долазе са медаљама. Наиме, на такмичењу Града Београда у атлетици ученици шестог разреда освојили су треће место и бронзану медаљу у екипној конкуренцији. Алекса Јовановић, ученик 6/1 освојио је треће место и бронзану медаљу у дисциплини скок увис. Милица Јарчов, ученица 6/2 освојила је треће место и бронзану медаљу у дисциплини трчање на 300 метара.
Захваљујемо се нашим шестацима и њиховом професору Радовану Стојановићу.
 
АЛЕКСА ЈОВАНОВИЋ СА БРОНЗАНИМ ОДЛИЧЈЕМ
 
ЕКИПА НАШЕ ШКОЛЕ: (ЗДЕСНА НА ЛЕВО) НИКОЛА РАДУЈКОВИЋ, АЛЕКСА ЈОВАНОВИЋ, ПРОФ. РАДОВАН СТОЈАНОВИЋ, ДАМИР МЕШАНОВИЋ, ВАЈО МИРКОВИЋ, КРИСТИЈАН ЂЕЉИЉИ И У ДРУГОМ РЕДУ (ИЗНАД КРИСТИЈАНА) ОГЊЕН КРСТИЋ И МИХАИЛО ДИМИЋ
 
МИЛИЦА ЈАРЧОВ СА БРОНЗАНИМ ОДЛИЧЈЕМ

 

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ ЧУКАРИЦЕ

 

       Испред Пријатеља деце Чукарице нашу школа је у петак 8. маја 2015.године посетила секретар организације Милица Јовановић. Том приликом је са ученицима трећег и четвртог разреда одржала радионицу на тему ,,Читање драмског текста“. Деци је било веома занимљиво и активно су учествовали у раду.

Тада је обавестила колектив наше школе да ће у четвртак 14. маја, у читаоници библиотеке „Лаза Костић“  бити организован састанак представника ученичких парламената основних школа Чукарице.

Позвана су  по два представника из школе .

Циљ састанка је да се разговара са младима о проблемима са којима се сусрећу и решењима која они виде, као и о потребним садржајима који им недостају у средини у којој живе (културним, образовним...). Још један од циљева је да окупимо младе из различитих делова општине који су ангажовани у својим школама како би разменили искуства и да их међусобно повежемо.

ШТА ЗНАШ О ЦРВЕНОМ КРСТУ И ДОБРОВОЉНОМ ДАВАЛАШТВУ КРВИ

 

8. маја 2015. године екипа четвртака је учествовала на квизу „ШТА ЗНАШ О ЦРВЕНОМ КРСТУ И ДОБРОВОЉНОМ ДАВАЛАШТВУ КРВИ“ и освојила 2. место на нашој општини.

Екипу су чинили ученици: IV1: Братислав Марић, Жељко Младеновић, Павле Огњеновић и Јован Петровић IV2:Викторија Самарџија, Милан Матић, Милица Милуновић и Матија Јовановић 

ВОЛОНТЕРИ НАШЕ ШКОЛЕ


Ученици одељења 7/2, који иду на часове грађанског васпитања су у току априла били волонтери.

Предложили су да уреде један део школског дворишта, тако да ду садили јасенове и масном фарбом цртали школицу за ученике нижих разреда.

Они кажу: „Волели бисмо да и убудуће буде оваквих акција јер се осећамо одлично као волонтери и радујемо се што на тај начин учимо да треба да помажемо другима.“ 

Захваљујемо се наставнику ТИО и нашем другу Стефану који не иде на грађанско васпитање али је учествовао у акцији осликавања дворишта.

                                                                             Јасмина, Немања и Марко

НАШИ МАЛИ ВЕЛИКИ ФУДБАЛЕРИ

На турниру у Врчину, 3. маја 2015. ФК „Рушањ“ је освојио друго место. Медаљама су се окитили и наши прваци: Марко Спасојевић, Андрија Јовановић, Вук Гапић, Јован Миловановић и Јован Деретић.

За најбољег фудбалера турнира изабран је Марко Спасојевић и добио је трофеј.

Осим добрих фудбалера, међу првацима има и добрих плесача. Анђела Васић је освојила прво место на такмичењу у Вршцу.

 
 
СПОРТСКА НЕДЕЉА

Спортска недеља од 4. 5. до 8. 5. 2015. године

 

Ученици наше школе су у оквиру спортске недеље имали прилике да покажу своје: вештине, спретност и брзину; да негују спортски дух и развију способности за тимске спортове, а у исто време и да се друже и добро забаве.

Првачићи и другаци су се: такмичили у штафетним играма, возили ролере, играли разне игре лоптом, рекетима и лоптицама, прескакали вијаче и сл.

Ученици трећег и четвртог разреда су имали такмичења у Између две ватре – девојчице и фудбалу – дечаци, а окушали су се и у кошарци.

Победници су: девојчице IV2 и дечаци IV1.Ученици трећег разреда су пружили изузетно снажан отпор својим старијим другарима из четвртог разреда. Сви они су имали велику подршку вршњака и учитељица који су својим навијањем направили изузетну атмосферу и показали како се бодри свој тим, а истовремено поштују противнички играчи.

И ученици од 5. до 8. разреда су приказали изузетне вештине у више спортова: одбојци, фудбалу и стоном тенису.

  

            

ПРЕДСТАВА "СТОП НАСИЉУ"
Ученици млађих разреда уживали су у представи коју је у нашој школи извео театар "ДОДИР". Извођење ове представе иницирао је школски ТИМ  ЗА БОРБУ ПРОТИВ НАСИЉА, и то као круну свега онога на чему је вредно радио током школске године.
        

 

МИНИ КОНЦЕРТ

Јована Милић,ученица IVје у оквиру међуодељенске сарадње III1 и  IV1 одржала мини концерт. Свирала нам је на виолини следеће композиције:

Н. Балканова „16. етида“

Моцарт „Алегрето“

Бетовен „Ода радости“

Н.Балканова „Мазурка“

А.Комаровскиј „19. етида“.

       Сви ученици, обе учитељице и директор школе су истински уживалиу њеном првом самосталном наступу.

                                                                                                          30.4.2015.

 ПОНОСНИ СМО НА ЊИХ...

        УЧЕНИЦА VIII1 ТИЈАНА МИТРОВИЋ ВЕОМА УСПЕШНО СЕ БАВИ ГЛУМОМ ВЕЋ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ.  ПРИ ОМЛАДИНСКОМ ПОЗОРИШТУ ,,ДАДОВ“ ЗАВРШИЛА ЈЕ ,,ШКОЛУ ГЛУМЕ И ГОВОРА“. СВЕ ШКОЛСКЕ ПРИРЕДБЕ И СВЕЧАНОСТИ ПРОСТО СУ НЕЗАМИСЛИВЕ БЕЗ ТИЈАНЕ. НА ЊИМА ЈЕ ПОКАЗАЛА СВОЈ РАСКОШАН ТАЛЕНАТ ЗА ГЛУМУ, РЕЦИТОВАЊЕ, АЛИ И КАО ВОДИТЕЉ ПРОГРАМА. ОВЕ ГОДИНЕ ТИЈАНА ЈЕ ОСВОЈИЛА ПРВО МЕСТО НА ШКОЛСКОМ ТАКМИЧЕЊУ РЕЦИТАТОРА.

ВИКТОР МИХАЈЛОВИЋ, УЧЕНИК VI1 ВЕОМА СЕ УСПЕШНО БАВИ КАРАТЕОМ. ДО САДА ЈЕ ОСВОЈИО 12 МЕДАЉА НА ТАКМИЧЕЊИМА ШИРОМ СРБИЈЕ, А ОД ТОГА СУ 2 ЗЛАТНЕ, 4 СРЕБРНЕ И 6 БРОНЗАНИХ. ПОСЛЕДЊУ МЕДАЉУ ЈЕ ОСВОЈИО 15. ФЕБРУАРА 2015. И ТО ЗЛАТНИ ТРОФЕЈ ВОЖДОВЦА.

НАЈДРАЖЕ МЕДАЉЕ СУ МУ СРЕБРНА У ЛАЗАРЕВЦУ 2014. И ЗЛАТНИ ТРОФЕЈ ЧУКАРИЦЕ 2013.ГОДИНЕ

ЧЕСТИТАМО ВИКТОРУ И СВИМ СРЦЕМ НАВИЈАМО ЗА ЊЕГА У  ЖЕЉИ ДА ОСВОЈИ  ЈОШ МНОГО МЕДАЉА!

 

 

НАШИ РУКОМЕТАШИ ДРУГИ У ГРАДУ

ПРВЕНСТВО ГРАДА У РУКОМЕТУ

У организацији Савеза за школски спорт и организацију такмичења, под покровитељством и уз подршку Секретаријата за спорт и омладину Београда, одржано је Првенство града у рукомету за ученике V и VI разреда основних школа.

Пласман:
1. ОШ Иво Андрић, Раковица
2. ОШ Аца Милосављевић, Чукарица
3. ОШ Стеван Синђелић, Звездара

Наш ученик Никола Радујковић проглашен је за најбољег стрелца са постигнута 42 гола 

 

Наставник - тренер: 

Милан Панчић

 

ПРЕДСТАВЉАЊЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ БАРАЈЕВО

 

Дана 01.04.2015. године ученици осмог разреда наше школе су одслушали представљање Средње школе Барајево. Професори Средње школе Барајево су информисали ученике о подручјима рада, занимањима, капацитетима уписа у први разред средње школе. Такође, поделили су ученицима флајере и пожелели, ако се одлуче за упис у ту школу, добродошлицу.

МИ У ПОЗОРИШТУ

Дана 27. марта 2015. године ученици нижих разреда и предшколци посетили су позориште ,,Академија 28“. Тога дана гледали су веома занимљиву представу ,,Пирати са Кариба“.

У представи је учествовало више од двадесет глумаца. То је била занимљива и лако разумљива прича, пуна хумора, музике и раскошних костима.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ,,МАЛЕ ДРАМСКЕ ФОРМЕ

 

Ученици другог два из наше школе успешно су наступали на општинском такмичењу,,Мале драмске форме“ које је реализовано  у  Културном центру  Чукарице дана 26.3.2015. године са текстом ,,У цара Тројана козје уши“. Сценарио и костиме урадила  је учитељица Нела Мартић  са својим другацима. За режију учитељица је освојила прву награду. Војин  Величковић добио је награду за најбољу главну мушку улогу.

   

   

ОСЛИКАВАЊЕ ДРВЕНИХ ЈАЈА

Ученици млађих разреда су са пуно воље, вођени бескрајном маштом и креативношћу осликали дрвена јаја која ће се наћи на предстојећем ускршњем такмичењу на нашој општини.

                                                                                           31.3.2015.

 

 Безбедност деце у саобраћају

 

У четвртак, 19. марта, у нашој школи је одржано предавање „Успорите поред школе“. Полицајци су на занимљив и духовит начин говорили деци о овој озбиљној теми. Поделили су прслуке који деци служе да буду уочљивији на улици.

У оквиру месеца франкофоније, ученици петог разреда су 19.03. ишли у посету Француском институту у Београду. Циљ посете је ближе упознавање са разним садржајима који су доступни свима бесплатно, а у циљу су побољшања знања језика. Уједно је циљ био и буђење свести и љубави према француском језику и култури.

Снежана Вушковић

 

РАДИОНИЦЕ ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ

           Разредне старешине осмог разреда заједно са психологом школе Горданом Грчић одржавају радионице професионалне оријентације. Кроз низ радионица ученици упознају своје личне особине, способности, занимања...

Одељенске старешине:

Бранка Марковић – 8/1

Момчило Белопавловић – 8/2

Милан Панчић – 8/3

   8/1

   8/2

      8/3

РАДИОНИЦА 2.

Резултати анкете

        Тим за заштиту деце од насиља, злостављања и занемаривања је направио упитник којим су ученици од 3. до 8. разреда анкетирани како би се испитало присуство вршњачког насиља у нашој школи и ставови ученика према тој појави. Упитник садржи 8 питања и попунило га је 90 од 96 ученика млађих разреда и  152  од 162 ученика старијих разреда. Испитивање је извршено у првој половини новембра 2014. год. Резултати се већ дуже време налазе на паноима у ходницима школе, а овим путем их могу видети и остали заинтересовани: 

                

У нашој школи су у оквиру стручног усавршавања, у среду 11.3.2015.године, одржанe следеће презентације:

 1. Упознавање са Правилником о стандардима квалитета уџбеника и упутство њиховој употреби
 2. Презентација уџбеничких комплета за разредну наставу издавачке куће Нови Логос.
  Презентер: Марина Ињац

Присутни учитељи, наставници, психолог и директор школе упознати са Правилником о стандардима квалитета уџбеника, као и о њиховој употреби.

Наведене презентације ће у многоме помоћи у избору квалитетног уџбеника и његовој примени у настави.

 

У СУСРЕТ 8. МАРТУ

СРЕЋАН ПРАЗНИК СВИМ ДАМАМА!

II1

                 

                 За 8.март!

 

                И ове године ученици трећих и четвртих разреда наше школе су кроз прављење честитки за маме, баке и тете показали своју креативност и маштовитост. Из одељења 3/1, 3/2, 4/1 и 4/2 деца су од различитих материјала као што су картон, салвете, папирни тањирићи, трулекс крпе, правила различите и занимљиве честитке. Погледајте неке:

 

  

АРСЕНИЈЕ ВИЛИМАНОВИЋ

Арсеније Вилимановић, ученик 8/1, поред доброг успеха у школи, постиже и запажене резултате у каратеу. Овим спортом Арса се бави од првог разреда. У његовој колекцији до сада је 2о медаља. Последње одличје добио је на Првенству Србије у децембру прошле године освојивши екипно бронзану медаљу. Истичемо и златну медаљу освојену на Првенству Београда.

Овом скромном дечаку (који је једва пристао да своје медаље донесе у школу и јавно их покаже) и добром другу, омиљеном међу вршњацима, желимо још много успеха и медаља на предстојећим такмичењима.

 

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

   Ученици 4.разреда и старији су 3.2.2015. године имали школско такмичење из математике.

      Такмичили су се: Богдан Лабан IV1, Јована Милић IV1, Теодора Ждеро IV1, Матија Јовановић IV2, Милан  Матић IV2 и Лазар Костов IV2. Најбоље резултате су имали: Богдан Лабан-70 поена, Јована Милић-60 поена и Матија Јовановић-60 поена. Они су се пласирали на општинско такмичење.

28.2.2015. је одржано општинско такмичење из математике, у Основној школи „Мика Антић“. Резултати наших четвртака су били веома добри: Јована Милић IV/1- 80 поена, Матија Јовановић IV/2 - 60 поена, Богдан Лабан -24 поена.ЧЕСТИТАМО!

Превентивне радионице

         Љиљана Демировић и Весна Дробњак,чланице Тима за заштиту деце од насиља,злостављања и занемаривања и вршњачки тим, који чине ученице 7. и 8. разреда: Милица Јовић, Андријана Тодоровић, Кристина Митровић и Даринка Гаћеша, настављају и у овом полугодишту рад у превентивним радионицама у 3. и 4. разреду (у 1. полугодишту смо их одржали 3).     

 Радионице носе називе:

            4) Учесници у насилним ситуацијама-говоримо о особама које врше насиље и о онима које трпе исто то насиље; како реаговати, како помоћи и сл.

           5) Реституција помаже да особа својим трудом поправи грешку, чиме задржава самопоштовање и повећава веру у своје поступке.                                          

             6) Насиље у школи и ненасилна комуникација-говоримо о вештини која нам омогућава да се изборимо за своја права,осигуравајући да се наше мишљење и осећања узму у обзир,а да се при томе не нарушавају права других.

27.02.2015.

Тим за заштиту деце од злостављања и занемаривања окупио је ученике 5. и 6. разреда са циљем упознавања са проблемима везаним за безбедност на интернету.

Након кратког уводног разговора о улози и значају интернета у свакодневном животу адолесцената, ученици су одгледали аустралијски едукативни филм "Tagged" о неким облицима дигиталног насиља.

   

После филма ученици су учествовали у дискусији о опасностима друштвених мрежа и о безбедном понашању на интернету.

На крају су ученици упознати са саветима и правилима за безбедно коришћење интернета, као и коме да се обрате у случају злоупотребе на мрежи.

СТВАРАЊЕ ПОЗИТИВНЕ УЧИОНИЦЕ

Радионицом „Речи и изрази који описују осећања“ ученици 61 су били у могућности да препознају своја и туђа осећања и овако их прикажу.

ПРЕДАВАЊЕ О ПЧЕЛАРСТВУ

Да наша школа има одличну сарадњу са локалном заједницом сведочи предавање које је одржао угледни домаћин и пчелар из Рушња Драгић Анђелић ученицима млађих и старијих разреда. На изузетно занимљив и очигледан начин господин Анђелић је представио ђацима оно најважније што он зна о пчелама, пчеларству, меду као производу важном за наше здравље, начину конзумирања меда... Предавање је трајало 45 минута и деца су га са пажњом и у потпуној тишини слушала.

 

13.02.2015.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ФУДБАЛУ

Девојчице 5. и 6. разред (Милица Јарчов 62, Келана Дрмаку 62, Ана Малешевић 61, Амела Касуми 61, Нина Ћакић 61, Љиља Поповић 61, Нина Новаковић 5, Невена Докић 5, Катарина Лалић, Јелена Јаћимовић)

Полифинале:

Аца Милосављевић – Јосиф Панчић 4:0

(Ана Малешевић – постигла 3 погодка)

Финале:

Браћа Јерковић – Аца Милосављевић 4:0

Наша школа је освојила 2. место на такмичењу.

Табела:

1. место ОШ „Браћа Јерковић“

2. место ОШ „Аца Милосављевић“

3. место Филип Кљајић – Фића 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОШ,,АЦА МИЛОСАВЉЕВИЋ

Дана 25.фебруара 2015. године одржано је школско такмичење рецитатора, на коме су учествовали ученици од првог до осмог разреда. Укупно је учествовало 27 ученика. Одабир песама био је одговарајући и примерен узрасту. Похваљују се сви учесници за уложени труд и залагање. Комисија је имала веома тежак задатак да одабере по једног представника за општинско такмичење од млађих и старијих ученика. Одабрано је по три ученика из сваке категорије којима су уручене књиге, а само првопласирани ће представљати школу на општинском такмичењу у уторак 19.марта у 11 часова у Културном центру Чукарице. По троје првопласираних награђено је књигама.

Жири су чинили:

професор Ана Лазић,

психолог Гордана Грчић

у учитељ Јадранка Петровић

МЛАЂИ РАЗРЕДИ                                              СТАРИЈИ РАЗРЕДИ

1.Дијана Милинковић                                      1.Тијана Митровић

2.Сара Антонијевић                                         2.Вељко Станковић

3.Катарина Бракус                                          3.Даринка Гаћеша

РЕЗУЛТАТИ ШКОЛСКОГ ТАКМИЧЕЊА РЕЦИТАТОРА

МЛАЂИ РАЗРЕДИ                                                      СТАРИЈИ РАЗРЕДИ

1.Дијана Милинковић                                              1.Тијана Митровић

2.Сара Антонијевић                                                 2.Вељко Станковић

3.Катарина Бракус                                                  3.Даринка Гаћеша

Извештај

               Дана 12.2.2015.године у 10.00 ученици млађих разреда и група предшколаца (око 150) посетили су Академију 28 где су гледали представу „Крцко Орашчић“.

               Гледали смо забавну и поучну представу која децу учи правим вредностима: право богатство и лепота се крију у срцу човека.

             Кратак садржај: Крцко Орашчић је бајка из 19.века. Идеја водиља аутора оригинала Крцка Орашчића-Хофмана је: не судити човеку по спољашности, већ по његовим духовним квалитетима. Девојчица Маша живи са оцем, маћехом и њеном размаженом кћерком Лили. Тужна је и усамљена. Једнога дана узима одбаченог лутка Крцка и разговара са њим. Он оживи и роди се обострана љубав на први поглед. Чекају их препреке (Лили, Шећерна краљица). Пацолино-краљ пацова храбри Машу да се бори за своју љубав. Представа је била занимљива,поучна и прошарана хумором блиским деци и опаскама намењеним одраслим гледаоцима.

    

 Ученике су водиле учитељице:

Равиојла Пузовић I1

Елизабета Дукић  I2   

Гордана Дерајић II1

Нела Мартић II2

Љиљана Демировић III1

Јадранка Петровић III2

Весна Дробњак IV1

J  Ранка Тодоровић IV2

                   Рада Којић-васпитачица

ФЕБРУАР 2015. ГОДИНЕ

У организацији Тима за заштиту деце од насиља, злостављања и занемаривањасредином фебруара 2015. године, ученици III и IV разреда су гледали поучну представу (користећи интернет) „Како се безбедно понашати на интернету“. Деца су се упознала са неким терминима: профил, лозинка, вирус, антивирус, сајбер-криминал. После одгледане представе, разговарали смо о њиховим искуствима везаним за коришћење интернета: о позитивним и негативним странама друштвених мрежа, виртуелним пријатељима и опасностима које могу да вребају од непознатих.

 

                       27.01.2015. ШКОЛСКА СЛАВА "СВЕТИ САВА"

ДАН СВЕТОГ САВЕ У НАШОЈ ШКОЛИ ПРОСЛАВЉЕН ЈЕ ВЕОМА СВЕЧАНО.

ОВОМ ПРИЛИКОМ ИСТИЧЕМО ИЗУЗЕТНО ЗАПАЖЕНУ ПРИРЕДБУ КОЈОМ СУ СВИ ПРИСУТНИ БИЛИ ОДУШЕВЉЕНИ. ВОЂЕНИ УМЕШНОШЋУ И ИСКУСТВОМ ПРОФЕСОРКИ РАНКЕ ЈОШИЋ, АНЕ ЛАЗИЋ, БРАНКЕ МАРКОВИЋ И СОЊЕ ШИПИЋ, НАШИ УЧЕНИЦИ СУ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОКАЗАЛИ ДЕО СВОЈИХ РАСКОШНИХ ТАЛЕНАТА.

ПОВОДОМ ДАНА СВЕТОГ САВЕ, ПОДСЕЋАМО ВАС НА ДЕО ИЗ ПИСМА ВЛАДИКЕ НИКОЛАЈА УПУЋЕНОГ ШКОЛСКОЈ ДЕЦИ:

"Честитајући вам славу, ја вам саветујем, ради ваше среће: не трчите за лепотом пролазном, која је само сенка, само варка и која не зависи од вас, него се трудите да трчите за лепотом непролазном, лепотом душе и карактера, лепотом најлепшега детета српског. У овоме труду нека вас благослови Свети Сава и нека вам Бог буде у помоћи. Амин."

 

 

 Ломљење колача у цркви СВЕТА ПЕТКА у Рушњу

 

 

                     Зимски камп у Пионирском граду - Кошутњак

                       

           11, 12. и 13.1. 2015. године од 9.00 до 15.00 часова, наши трећаци и четвртаци су са учитељицама Ранком и Весном, боравили три дана у Пионирском граду, у зимском кампу. Ученици су свакога дана имали по 5 радионица: школа борења, корективна гимнастика-фитнес радионица, еколошка радионица, друштвено-забавне игре и спортско-рекреативна радионица.

            По завршетку радионица, ученици су имали слободне активности, где су у 70 минута мењали велики број понуђених садржаја: стони тенис, друштвене игре, пикадо, хула-хоп, обручи, компјутерске игрице, мини-жичара, ходање на штулама, трамполине и др.

            Последњег, трећег дана, одржала су се такмичења у четири дисциплине и у сваком такмичењу су наши ученици остварили запажене резултате - освојили су 2 прва места (показано знање из екологије и спортским вештинама), 2.место –самоодбрана у борилачким вештинама и 3.место из фитнеса. 

     

           КОЛЕКТИВ ШКОЛЕ ЖЕЛИ СВИМ УЧЕНИЦИМА СРЕЋНУ НОВУ 2015. ГОДИНУ

              СЛИКАЊЕ СА ПОЗНАТИМ  ТВ ЛИЦИМА 

            У нашу школу су 29. 12. 2014. године дошли глумац Ненад Окановић и ТВ водитељ Бојан Ивковић. Деца су их, иако је било много хладно, са одушевљењем дочекала у дворишту. И једва су чекали да се сликају с њима.

  

Новогодишњи програм

 

          25.12.2014. године од 10.00 до 13.30, ученици од 3. и 4. разреда  (укупно 69-оро) посетили су Студентски град где су имали новогодишњи програм који је обухватао:

  Дискотеку

  Новогодишњу позоришну представу под називом „Деда Мраз у последњи час“

  Мађионичарски перформанс-деца су уживала у чаролијама и магији мађионичара Чарлија, као и спретности циркуских жонглера.

 

Ученици и колектив наше школе желe свима срећну и берићетну

 Нову 2015. годину и Божић!!!

 

                     Часопис - албум

               Ученици IV1 су са својом учитељицом Весном Дробњак осмислили мали албум за успомену и назвали га  „Мали генијалци“. На часовима додатне наставе су писали: песме, саставе, укрштенице, ребусе, бајке... Овог месеца су га приказали својим родитељима. Издвајамо неке странице:

 

Најлепше писмо Деда Мразу

                   Ученица 2/1 Вања Настасовић освојила је прво место у наградном конкурсу који је организовала Пошта Србије.

      

 

          „Наше звезде“

                  Ученици VI1 читаве године раде на стварању позитивне атмосфере и награђују сваку врсту прихватљивог и пристојног понашања.То доприноси богаћењу радног окружења у одељењу.

„Наше звезде“ су:добри другови,срчани спортисти,примерни ђаци.

 

           Радионица

       

                 Психолог школе Гордана Грчић и Нела Јованчевић, чланови Тима за за заштиту деце од насиљаосмислиле су радионицу „Како да кажем?“, како би се ученици боље упознали са ненасилном комуникацијом и начинима њене примене. Психолог школе је, уз присуство и сарадњу одељењских старешина, одржала поменуту радионицу у свим одељењима виших разреда.

Пано са ученичким идејама и одговорима је у изради.

Планиране су још две радионице у 2. полугодишту. 

Ти си фаца када...

                 У току новембра и децембра,чланови Вршњачког тима за заштиту деце од насиља,Милица Јовић и Андријана Тодоровић из VIII1,учествовале су у реализацији радионица „Ти си фаца“ у два одељења виших разреда(V1и VI1) на иницијативу њихових одељењских старешина,такође чланова Тима (V1-Драгана Ђукић-Лазовић и VI1-Нела Јованчевић).

                 Ученици ових одељења су,кроз рад својих одељењских заједница,упознати са појмом и врстама насиља,па су кроз низ активности и они доделили беџеве својим „фацама“.

Погледајте их!

  

            У току децембра 2014. у свим одељењима виших разреда урађена је анкета која испитује присутност вршњачког насиља. Резултати анкете биће објављени на огласној табли школе.

9.12.2014.године у оба одељења трећег и четвртог разреда одржана су предавања на теме: „Исхрана и физичке активностии  „Моје тело“.

17.12.2014. у VI разреду одржано је предавање на тему „Болести зависности“.

    

22.12.2014.

Приредба под називом „Како су украли Деда Мраза“

               18. децембра 2014. у 14.45 је изведена представа под називом „Како су украли Деда Мраза“. Представу су извели ученици III1 за своје другаре. Приредбу су гледали и директор, психолог школе, педагошки асистент и учитељице. Деца су показала своје таленте за: глуму, рецитовање, песму, игру и плес. На крају представе, Деда Мраз је поделио поклоне и учесницима и гледаоцима, што  је посебно обрадовало све присутне. Мали глумци су добили громогласан аплауз.

             Ученици III1 ће, 24.12.2014. у 18.00, извести представу и за своје родитеље,баке и деке.  

 

Љиљана Демировић

18.12.2014. Рушањ                                                                                             


 
19.12.2014.
ПАВЛЕ  ЈАРЧОВ
Представљамо вам једног од наших ученика који ван наше школе бележе веома значајне резултате, те смо због тога изузетно поносни на њих. 
Павле Јарчов, ученик VIII/1 веома успешно се бави ватерполом и носилац је великог броја медаља са различитих такмичења. Овом приликом бисмо издвојили ЗЛАТНУ МЕДАЉУ СА ПРВЕНСТВА ЕВРОПЕ у Печују, маја 2014.г. и СРЕБРНУ МЕДАЉУ СА СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА ЈУНИОРЕ у Дубровнику 2013.
Желимо му још много успеха и медаља.
 

18.12.2014.

Ученици седмог и осмог разреда наше школе су у КОЦ-у Чукарица гледали позоришну представу под називом "Изабери" која говори о негативној страни наркоманије.


    

18.12.2014.


С ПОНОСОМ ВАС ОБАВЕШТАВАМО ДА СУ УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ ОСВОЈИЛИ ПРВО МЕСТО НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ У ОДБОЈЦИ. ОПШТИНСКИ ПРВАЦИ У КАТЕГОРИЈИ ДЕЧАКА ПЕТОГ И ШЕСТОГ РАЗРЕДА НАСТУПИЛИ СУ У СЛЕДЕЋЕМ САСТАВУ:

1. НИКОЛА УЉАР 61

2. АЛЕКСА ЈОВАНОВИЋ 61

3. ВАЈО МИРКОВИЋ 61

4. ОГЊЕН КРСТИЋ 61

5. ДАМИР МЕШАНОВИЋ 62

6. МИЛАН ЦВЕТКОВИЋ 62

7. УРОШ ИЛИЋ 62

 

17.12.2014.

Посета„ Чаробном граду“-Ушће

         Ученици IV1 и IV2 су 15.12.2014.године посетили Чаробни град Ушће од 14.45 до 15.35 часова.        

Децу су поздравиле девојке „мразице“, сместиле их у малу ликовну радионицу, поред велике окићене јелке и упознале их са занимљивим техникама прављења новогодишњих украса.

На крају дружења, сваки ученик је добио на поклон „чаробну бојанку“.

Весна Дробњак и Ранка Јошић

                                                                                          15.12.2014.

 

11.12.2014.

Tи си фаца 2.део

      У децембру (8.12. у III1,8.12. у IV1,10.12. у IV2 и 11.12.2014. у III2) одржане су радионице под називом Ти си фаца када-2.део, у којима су ученици, кроз игру, наставили разговор о томе ко заслужује назив „фаца“ када треба признати и искупити се за начињену грешку,у спортском понашању и осталим пожељним облицима понашања у друштву.Изабране су одељењске „фаце“ које никога не занемарују и оне које знају и да губе и да побеђују.

  

  

Весна Дробњак и Љиљана Демировић

 

07.11.2014.

Тим за заштиту деце од насиља,злостављања и занемаривања,на иницијативу

учитељица Љиљане Демировић и Весне Дробњак, и вршњачки тим,

који чине ученице 7. и 8. разреда:Милица Јовић, Андријана Тодоровић,

Кристина Митровић и Даринка Гаћеша,почели су са превентивним радионицама

у 3. и 4. разреду како бисмо развили социјалне вештине и вештине

превазилажења насилног понашања у школи.Такође је планиран и развој

емпатије и управљање сопственим понашањем,као и изградња заједничког

доношења договора о томе како ће се ученици опходити једни према другима

у учионици и ван ње.

     У првој недељи новембра (3.11. радионице у III1 и IV1,

5.11. у IV2 и 6.11.2014. у III2) одржане су радионице под називом

Насиље-појам и врсте, у којој су ученици сазнали о томе шта је насиље

и шта све спада у насиље.На крају радионице,ученици су испунили упитник

који испитује вршњачко насиље у нашој школи-резултати ће бити објављени

на огласној табли.

   Планиране су још 4 превентивне радионице у току школске године.

 

ученици 31                                                                                     ученици 32

 

ученици 41                                                                                        ученици 42

Весна Дробњак и Љиљана Демировић

 

23.11.2014.

ТИ СИ ФАЦА

У новембру (17.11. у III1,18.11. у IV1,19.11. у  IV2 и 21.11.2014. у III2)

одржане су радионице под називом "Ти си фаца када...", у којима су се

ученици подсетили о врстама насиља и дискутовали на тему ко је, по њиховом

мишљењу, фаца у друштву. Изабрали су "фаце",тј. децу која

никога не повређују и која знају шта је другарство, у свом разреду

и њихове старије другарице из вршњачког тима за заштиту деце од

насиља, занемаривања и злостављања, су им доделиле беџеве које требају

са поносом да носе. У циљу промовисања правих вредности, фотографије

тих ученика и њихова имена су истакнута на видном месту

на паноу у ходнику школе.

Весна Дробњак и Љиљана Демировић

5.11.2014.

Наша школа је учествовала у акцији прикупљања старог папира.

Дино парк

Ученици четвртих разреда са учитељицама посетили су изложбу диносауруса "Дино парк" на Калемегдану. Четврто један је то учинило  21.10.2014. а четврто два 28.10.2014. Путовали су градским превозом уз писмену сагласност родитеља. Деца су имала прилику да виде  различите врсте диносаурусa у природној величини. У оквиру улазнице за ову изложбу посетили су и Природњачки мизеј, где су уз занимљиву причу кустоса о начину живота, изгледу, времену у коме су  живели  гледали слике бића из мезозоика у води и на копну. Такође су видели како је изгледао први цвет на Земљи. Искористили су прилику и обишли Војни музеј, Римски бунар и многа занимљива места на Калемегдану.

Деца препуна  утисака вратила су се у Рушањ око  14:45 часова

Фотографије ученика четвртог један:

Фотографије ученика четвртог два:

  

Учитељи  Весна Дробњак  и  Ранка Јошић 

Посетили смо „Kids Fest“ гледали филм „Rio 2“ и супер се забавили.Погледајте слике!

  

  

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ

Ученици наше школе су 26.09.2014.године освојили 1. место на општинском такмичењу у пружању прве помоћи.

  

ПРИРЕДБА КОЈУ СУ УЧЕНИЦИ МЛАЂИХ РАЗРЕДА ОРГАНИЗОВАЛИ ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ У ТОКУ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ.

            

Старији ученици су поводом Дечије недеље учествовали у спортским активностима, међуодељенским такмичењима и видно истакли права деце.

  

На почетку школске 2014/15. године ученици су,подстакнути идејама Тима за заштиту деце од насиља,злостављања и занемаривања,као и Пријатеља деце у нашој школи,направили пано у ходницима школе.На њима је порука ученика:

 Ми, деца хоћемо школу без насиља.

Истакнути су и:

програм рада Тима,

права ученика,

правила понашања наставника,

правила понашања ученика,

правила понашања родитеља у школи.

  

Ученици IV 1 и IVса својим учитељицама на часу слободних активности правили честитке  од разнобојних картона, колаж папира и лепка у бојама. Биле су то занимљиве сове. Деца су добила шаблоне које су самостално исецала, комбиновала боје, лепила и украшавала.

  

  

Ученици виших разреда дали су свој допринос борби за заштиту деце од насиља и занемаривања израдом паноа у ходнику школе, ангажовањем на часовима одељенске заједнице, ликовне културе, енглеског језика, српског језика и грађанског васпитања.

   

 

 

 

Свечани пријем првака

 

Свечани пријем првака, био је 01.09. у 17 часова

 

Прваке су примиле њихове учитељице Равиојла Пузовић I1 и Елизабета Дукић I2.

     

 

Свечани пријем предшколаца, био је 08.09. у 17 часова.

 

 

Немања Нешовић, ученик V/2 одељења наше школе и члан Карате клуба ,,Чукарички Рода“ у саставу репрезентације Србије освојио је бронзану медаљу на Деветнаестом шампионату Балкана за децу, одржаном 13. и 14. јуна 2014. у Истамбулу. Поред бронзане медаље са шампионата Балкана, наш Немања је и двоструки екипни првак Србије за млађе узрасте.

 

 

Полудневни излет ученика млађих разреда

            Излет  је изведен 13.6.2014.године у периоду од 9.00 до 14.00 .
Полудневни излет  је организован за ученике од првог до четвртог разреда(укупно 121 ученик).

                                        Деца су посетила следеће:

 • Милошев конак-обилазак и разгледање уз предавање кустоса музеја.Конак је изграђен почетком друге половине 19.века и представља владарски двор кнеза Милоша Обреновића.
 • Деци је објашњено да се у близини конака налази и  Топчидерска црква -задужбина кнеза Милоша.
 • Обилазак парка Топчидер (Назив Топчидер потиче од турске речи топчи-тобџија и персијске дер-долина.На овом месту је био артиљеријски логор,где су Турци приликом опсаде Београда 1521. године,изливали топове за напад на Београд).Ту су чули занимљиве приче о  старом платану испред конака-има више од 160 година и камену,названом „бињекташ“ који је олакшавао кнезу Милошу да узјаше коња.
 • У парку су јахали коње,дружили се забављали разним играма.Из аутобуса су обишли и хиподром и понешто и о њему научили.
 • Посета Манастиру Раковица-сазидан у 14.веку за време владавине кнеза Лазара Хребељановића и у коме је сахрањен син Милоша Обреновића Тодор, због чега је Милош пружао велику подршку његовој обнови током своје владавине, а касније и његов син,Михајло Обреновић. Осим још неких чланова породице Обреновић, у манастиру је сахрањен и Васа Чарапић, један од вођа Првог српског устанка,као и бивши српски патријарх Павле , по својој изричитој жељи.
 • Кустоси музеја и запослени у парку Топчидер су посебно похвалили понашање и пристојно опхођење наше деце како према одраслима тако и једних према другима. 
 • Деца су у школском дворишту била у 14.10 .

  Учитељице:

Гордана Дерајић

Нела Мартић         

Љиљана Демировић                                      

Јадранка Петровић                      

Весна Дробњак

Ранка Тодоровић

Равиојла Пузовић

Елизабета Дукић                                                                        

ОШ“Аца Милосављевић“

Рушањ

 

  

            16.6.2014.година

Приредба под називом „Деца су народ посебан“

-сценарио,кратак извештај и фотографије

               6. јуна 2014. у 18.30 је изведена приредба под називом „Деца су народ посебан“.

Представу су извели ученици III1 за своје родитеље, баке и деке и старије другаре.Показали су своје таленте за:глуму,рецитовање, игру и плес. 

                 Учествовали су:

1)      Уводна реч-Маја

2)      „Ја сам спреман“:Жељко,Јоца и Богдан.

3)      „10 дечјих заповести“:Тамара,Нена,Марко,Дорис,Себа,Сташа,Анђела Б,Анђела И,

                                            Јована,Милан,Маја.

4)      „Ђурини бисери“-Никола С.,Јована,Анђела И,Анђела В.

5)      „Брана и Перса“-Павле и Теодора.

6)      „Сима на часу“-Никола М. и Тијана.

7)      „Љубавни јади други“-Јована и Баки.

8)      „Лазино сналажење“:Аца и Михаило.

9)      „Хип-хоп“:Јоца-,Анђела Б,Милан,Сташа,Аца,Михаило,Тијана,Маја)

10)  „Шешир професора Вујића“:Павле,Богдан,Жељко,Баки,Јована,Анђела и Анђела Б и Теа.

11)  „Everybody dance now“-плес уз кореографију (читав разуред)

12)  „Када се љубав деси“-плес(дечаци и девојчице).

13)  Завршна реч-Теодора.                                                                                                                                                         

  

  

                                                                                                 Весна Дробњак

                                                                                                        Рушањ

                                                                                                      6.6.2014.

 

06.06.2014.

ИЗВЕШТАЈ СА ОДЕЉЕНСКЕ ПРИРЕДБЕ УЧЕНИКА ТРЕЋЕГ ДВА

Дана 5. јуна одржана је одељенска приредба ученика трећег два ,на којој су деца показала своју креативност кроз певање,играње,рецитовање,глуму и свирање.Сваки ученик је у складу са својим могућностима показао своје способности.Начинили су и позивнице за родитеље. Кроз приредбу представили  су све оно што су радили у току трећег разреда.

ПРОГРАМ ЗА ЗАВРШНУ ОДЕЉЕНСКУ ПРИРЕДБУ

УЧЕНИКА III-2

1.УВОДНА РЕЧ –Јована Сарић

2.,,НАРЕДБА О ПИСАЊУ СЛОВА“-Вук Берић

3.НА КРАЈ СЕЛА ЖУТА КУЋА-певање и свирање

4.,,НЕДЕЉКО ДЕБЕЉКО-Матија Живановић

5.,,ФАТАЛНО ГЛУПА ГЛАВА“-Стефан и Филип Савић

6.,,ЗЕЦ СА ГОВОРНОМ  МАНОМ“-Јована Сарић

7.,,БОЛЕСНИК  НА ТРИ СПРАТА“-Милица Милуновић

8. ,,ФИФИ“-Пауна

9.,,А ЗАШТО ОН ВЕЖБА“-Леон Ковани и Лазар Костов

10.,,МАМА ЈЕ КУЋА КОЈА ХОДА“-Анастасиа,Бојана,Вук

11.,,БАШ СУ МИ МУДРИ МАМА И ТАТА“-Викторија,Милан,Вића

12.,,ХАЈД  ПОВЕДИ  ВЕСЕЛО“-игра (девојчице)

13 .,,МЕСЕЦ“-Милан Матић

14.,,СВАКОГА ДАНА“-Вук, Михајло

15.,,МОЗАК“-Александра Дробњак(ауторска песма)

16.,,ШТА ЈЕ ДРУГ“-Милан,Матија

17.,,ПЛЕС СА ЧАШАМА“-Данкан,Софија,Мица,Ката и остали

  ОСМАКЕ

Распоред припремне наставе можете погледати у одељку под називом "ЗА ОСМАКЕ".

 

 

FAIR PLAY LEAGUE-ФЕР ПЛЕЈ ЛИГА

 

                      Дана 8.6.2013. године у Новом Пазару је одржано такмичење у фудбалу за дечаке 2004. годиште.Учествовало је око 16 екипа. У победничкој екипи су била и тројица ученика из наше школе:

1)      Павле Огњеновић III1

2)      Братислав Марић III1

3)      Јован Петровић III1

                 

             Екипа ових дечака је постала првак Србије у фудбалу за своје 2004. годиште.Ове године ће у Београду бранити прошлогодишњу титулу првака.

Весна Дробњаk 

2.6.2014.

  

  

 

Извештај са спортског такмичења „Мале олимпијске игре“

                      Дана 29.5.2014. године од 14.00 до 15.30 часова у сали за физичко васпитање ОШ „Милан Ђ.Милићевић“ у насељу Медаковић III одржано је градско спортско такмичење за ученике 3. разреда на полигону свестраности.

Наша школа је имала екипу дечака (10 такмичара ) коју су чинили ученици III1 и III2:

1)      Павле Огњеновић

2)      Жељко Младеновић

3)      Братислав Марић

4)      Јован Петровић

5)      Никола Станишић

6)      Богдан Лабан

7)      Александар Спасојевић

8)      Матија Јовановић

9)      Милан Матић

10)  Лазар Костов

11)  резерва Леон Ковани

12)  резерва Вук Берић

Екипа је освојила 2. место,са временом од 4,13 (1. место је освојила екипа са временом 4,10).Дечаци су освојили:пехар,медаље и дипломе.

Весна Дробњак и Ранка Јошић

30.5.2014.

  

 

Извештај са спортског такмичења „Мале олимпијске игре“

 

                      Дана 13.5.2014. године од 10.00 до 12.30 часова у сали Спортског центра „Партизан“ у Жаркову одржано је општинско спортско такмичење за ученике 3. разреда на полигону свестраности.

Полигон је био састављен од 6 задатака:

1)      трчање 10m,

2)      прелажење шведске клупе уз прескакање 4 чуња који су постављени на клупи на 80 cm један од другог тако да су почетак и крај клупе слободни,

3)      скок у вис преко конопца постављеног на висини од 60 cm са доскоком на струњачу у чучањ,и спојено колут напред,

4)      ношење медицинке тежине 3 kg у дужини од 5m и стављање у кутију,

5)      четвороножно ходање између пет сталака постављених у низу 1,5 метара један од другог,

6)      гађање лоптицом у мету,косо постављеној на тло,димензије 1x1 удаљену 8m (на линији бацања су биле 3 тениске лоптице,било је потребно погодити једном у мету).

7)      Трчање до следећег такмичара.

Измена такмичара у штафети вршило се на старту и на циљу додиром руку.Мерило се време,збир свих појединачних времена такмичара одређивало је екипног победника.Постојале су и казнене секунде за неправилно урађен задатак или неправилно пређену препреку.

Наша школа је имала екипу девојчица и екипу дечака( по 10 такмичара +2 резерве) које су чинили ученици/це III1 и III2.

Екипа девојчица је освојила 3. место,а екипа дечака 1. место и пласирала се на градско такмичење,

које ће се одржати у четвртак 22.маја 2014.године у 12.00 на Вождовцу(насеље Медаковић 3).Обе екипе су донеле по пехар у школу.

                                                                                          Весна Дробњак и Ранка Јошић

                                                                                                           14.5.2014.

                                                                                                            Рушањ

    

 

16.04.2014.

VI MEМОРИЈАЛНИ ТУРНИР ФК. РАД

Омладинска школа фудбалског клуба РАД је 16.априла организовала VI по реду меморијални турнир. Ученици наше школе били су једини учесници са општине Чукарица, а учествовале су и школе са територија општина Вождовац, Раковица, Врачар и Савски венац. На овом турниру, освојили смо треће место. 

Ученици који су учествовали:

1. Јован Бракус II-1

2. Михаило Жижић II-1

3. Ненад Стеванић II-1

4. Матеја Башкаловић II-1

5. Стефан Николов II-1

6. Алекса Колони II-2

7. Петар Јовановић II-2

8. Спасојевић Алекса I-2

11.05.2014.

Дана 11.05.2014. у Сава центру одржан је 12. Београдски фестивал писаца за децу ВИТЕЗОВО ПРОЛЕЋЕ. Ученици 1/1 наше школе су добили 5 диплома као и књиге наших познатих писаца за децу.

 • Керезовић Стефан
 • Настасовић Вања
 • Самарџија Ђорђе
 • Томић Саша 
 • одељенска заједница
  
    
  

 

10.04.2014.

"ТВОЈЕ НЕ МЕЊА СВЕ"

Пано намењен промовисању здравог живота.

 

Међуодељенска размена идеја око израде поклона за маме и баке

7.3.2014. су ученици III1 и III2правили поклоне за маме и баке, па су по завршеном послу један део часа посветили међуодељенској размени идеја. Показали су своје радове и разговарали о начину израде,набројали су материјале које су користили и честитали једни другима на добро обављеном задатку.Позвали су и предшколце како би им показали шта се све може урадити уз мало воље и стрпљења.

Пример поклона III1:

          

Пример поклона III2:

       

                                                                                    

                                                                                                                       Весна Дробњак

ПРИЈЕМ ПРВАКА У ШКОЛСКУ БИБЛИОТЕКУ

14.02.2014. године, изведена је приредба поводом свечаног пријема првака у школску библиотеку.

  

  

31.01.2014.

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ У МАТЕМАТИЦИ

РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА:

4. РАЗРЕД

1. ЈЕЛЕНА ТОДОРОВИЋ

2. ЈЕЛЕНА ЈАЋИМОВИЋ

3. МАША КОВАЧЕВИЋ

4. НЕМАЊА НЕШОВИЋ

5.РАЗРЕД

1. НИКОЛА УЉАР

6.РАЗРЕД

1. ОЛГА ЛАБАН

7. РАЗРЕД

1. ДИМИТРИОС ПАТСАВОУДИС

2. ИСИДОРА ПРАИЗОВИЋ

8. РАЗРЕД

1. ДРАГАН АНТОНИЈЕВИЋ

2. БИЛИБАЈКИЋ НЕМАЊА

3. ПАВЛЕ ДЕЈАНОВИЋ

27.01.2014.

СВЕТИ САВА 2014

    

24.01.2014.

САОПШТЕЊЕ!!!

23.01.2014. у хали 4, Београдског сајма, организован је хуманитарни турнир деце са инвалидитеом и њихових вршњака за помоћ болесном другару Сави Нешићу, ученику наше школе. 

Тим поводом, наша школа је од стране Спортског савеза особа са инвалидитетом позвана да својим присуством да подршку Сави Нешићу. Организован је турнир у боћању. Ученици, разредне старешине, учитељи и директорка школе су дошли да подрже ову хуманитарну манифестацију. 

Дошло је до незгоде на гуменом тобогану и четири наша ученика су том приликом лакше повређена. Двоје деце је већ данас дошло на редовну наставу.

20.12.2013.

У СУСРЕТ НОВОЈ ГОДИНИ

Међуодељенска размена идеја око израде новогодишњих честитки

(III-1 и III-2)

        

Опширније о овој теми можете погледати на страни - ђачки радови млађих разреда

04.12.2013.

ДЕЦЕМБАРСКИ ДАНИ ЧУКАРИЦЕ

У петак 06.12.2013. године, у 13 часова, у Дому културе биће одржан песнички сусрет поводом

манифестације "ДЕЦЕМБАРСКИ ДАНИ ЧУКАРИЦЕ"

Ученици наше школе ће читати своју поезију. 

Гости овог сусрета, биће песници из удружења "ПОЕТА".

Позивамо све љубитеље поезије да дођу и лепо се проведу. 

  

15.11.2013.

Хуманитарна приредба

Данас у 19 часова у просторијама Дома културе у Рушњу одржаће се хуманитарна приредба ученика ОШ "Аца Милосављевић".

Повод организовања ове акције је прикупљање средстава за операцију Саве Нешића, ученика VI разреда.

Молимо све наше ученике, родитеље, колеге, као и све становнике Рушња да дођу на ову хуманитарну приредбу и дају свој допринос. 

Ваше мало, Сави значи много!!!

Колектив школе

Драги пријатељи,

 • На одржаном концерту, прикупљено је 82.000,00 динара.
 • Осигуравајућа кућа "UNIQA" је учествовала са износом од 9.100,00 динара.
 • Црвени крст Чукарице је учествовао са 50.000,00 динара.
 • Ученици и наставници наше школе су прикупили 120.000,00 динара.
Захваљујемо се свима који су се одазвали акцији. 
Колектив школе

05.10.2013.

Крос у Кошутњаку

„Трка за срећније детињство“ је одржана у суботу 5-ог октобра у Кошутњаку.

Tрчали су одвојено дечаци и девојчице, а комбиновано I и II, III и IV, V и VI, VII и VIII

разред. Освојили смо четири медаље:

2. место Ненад Стеванић ( II1 )

1. место Сара Јовановић ( IV1 )

1. место Никола Бранковић ( VI2 )

3. место Стефан Тодоровић ( VI1 )

ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

ОД 07. ДО 11. ОКТОБРА

ПОНЕДЕЉАК УТОРАК СРЕДА ЧЕТВРТАК ПЕТАК
МЛАЂИ Часови ОЗ посвећени Дечјој недељи Осликавање школског дворишта Игре без граница за ученике млађих разреда Израда поклона за прваке Приредба за ученике првих разреда
СТАРИЈИ Часови ОЗ посвећени Дечјој недељи

Дечји базар

Спортска такмичења

Изложба ученичких

ликовних радова

Дискотека

13.09.2013.

ПРОСЛАВА ПОВОДОМ ДАНА МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ РУШАЊ

НАЈБОЉИ ЛИТЕРАРНИ РАД НА ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ

ТЕОДОРА ПАЈОВИЋ VI1

02.09.2013.

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА

Ускршњи базар

07.05. у нашој школи је одржан Ускршњи базар. Том приликом бирали смо најјаче и најлепше осликано јаје.

У категорији најлепше осликано јаје победници су:

прво место                 Катарина Бјелобрк - 1/1

друго место                Михајло Дмитровић - 2/1

треће место                Михајло Вукићевић – предшколац

Најјаче јаје имала је Божица Божовић – 3/2

 

1.Твом другу из разреда српски језик није матерњи језик. Код куће говори ромским језиком. На одмору си чуо да са својим братом говори на свом језику. Како ћеш реаговати?                                                                                                                                                       а) Рећи ћеш му да је без везе да у школи говори тим језиком.                                                                 

 б) Нећеш му ништа рећи, али не волиш што говори тим језиком у школи                                    

 в) Предложићеш му да исприча нешто на свом језику на школској приредби поводом „Еврпског дана језика“

2. Ана понекад муца.  Разговарате о занимљивој теми на часу одељењске заједнице.Ана хоће нешто да каже ,али почиње да муца. . Како ћеш реаговати?                                                                   а) Гласно коментаришеш да немате цео дан времена да  чеката да нешто каже              

 б)Ништа не кажеш, само заколуташ очима                                                                              в)Стрпљиво чекаш да чујеш шта Ана има да каже

3. Стеван се отежано креће због урођене болести. Жели да се придружи твојој екипи у игри лоптом. Како ћеш реаговати?                                                                                                                  а)Кажеш му да вам не смета                                                                                                    б)Прихваташ га у екипи, али избегаваш да му даш лопту                                                                            в)Трудиш се да Стеван ужива у игри као и остали

4.Чуо/чула си да те је Мира оговарала. Мира је иначе буцмаста.                                                         

а) Одмах ћеш је напасти да те оговарала и прозваћеш је да је дебела                              

 б)Напашћеш је да те оговарала, али нећеш помињати дебљину                                                           

 в) Замолићеш је да разговарате о ономе што си чуо/чула

5. Дејан је од почетка имао тешкоће у учењу. Наставници мање траже од њега и више му помажу у учењу у односу на остале ученике. Сада радите у групи на једном задатку. Дејан је у твојој групи.                                                                                                                                                  а) Не волиш што је Дејан у твојој групи и то му јасно показујеш                                                                  

 б) Не кажеш ништа Дејану, али не обраћаш пажњу на њега                                                         

 в)Настојиш да укључиш Дејана у заједнички рад

6. Сафет се храни другачије због своје вере.                                                                                   а)Сматраш да је то глупо и прозиваш Сафета због тога                                                                                 б)Не кажеш ништа Сафету, али не одобраваш  тако нешто                                                      

в)Разговараш са Сафетом и желиш да сазнаш више о његовој вери

7. Велики си фан једног клуба. Алекса доноси у школу свеске са обележјима супарничког клуба. Иначе , Алекса се према свима понаша фер и немаш шта да му замериш.                                                                                                                                              а)Прозиваш Алексу и говориш против његовог клуба                                                                 б)Игноришеш га , јер не желиш ништа да имаш са навијачем супарничког клуба                         

в) Не смета ти што Алекса навија за тај клуб

8.Сања се не облачи лепо, јер њени родитељи немају новца за нову  и скупу одећу. Правиш журку и хоћеш да позовеш цело одељење. Најбоља другарица те наговара да не позовеш Сању.                                                                                                                                                  а)Послушаћеш другарицу и нећеш позвати Сању;                                                               б)Позваћеш Сању, али ће свима бити јасно да ти није важан гост                                                  

в)Позваћеш Сању и понашаћеш се према њој као  према осталима

9. Твој друг воли другачију врсту музике него ти, Дошао си код њега и он је пустио музику коју ти не волиш.                                                                                                                                    а)Кажеш му да има лош укус за музику и питаш га када ће престати да слуша ту безвезну музику                                                                                                                                                        б)Замолиш га да промени музику                                                                                                                         в) Не смета ти што слуша музику која му се свиђа

10. Јован и Петар су у свађи и већ неко време размењују претње и увреде. Сад су се и потукли у учионици. Шта ћеш урадити?                                                                                            а)Затвараш врата учионице и посматраш тучу повремено добацујући учесницима                

б)Склањаш се даље од туче, јер не желиш да имаш ништа с  тим                                                      

 в) Брзо зовеш неког да прекине тучу

Бројач посета

1620820

Јавне набавке

dualno obrazovanje

raspored nastave

covid19

klikni bezbedno

djackiparlamant

naslovna
vodic za izbor zanimanja 1
Систематски преглед и имунизација деце и ученика
ministarstvazdravlja
biblotekasrbije
webcinklopedia
vezbanka eng
zvrk
karakondzulica21 2

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31