НАШИМ УЧЕНИЦИМА ЖЕЛИМО ДА ЛЕПО ПРОВЕДУ РАСПУСТ! БУДИТЕ ЗДРАВИ И ВЕСЕЛИ !

Галерија слика

Главни мени

5026392

besplatni udzbenici1 1024x753

Тим за инклузију

О ТИМУ
 ink1

               ПРОГРАМ РАДА ТИМА ЗА ИНКЛУЗИЈУ

Законом о основама система образовања и васпитања (Службени гласник РС, број 72-9) постављају се нови приоритети. Право на доступност образовања и васпитања за сву децу је неоспорно, а  квалитетно и уравнотежено образовање и васпитање за све прилагођено њиховим узрасним и личним образовним потребама (члан 3). Законом је уведена новина у школском програму кроз увођење индивидуалних образовних планова, индивидуалних програма и кроз индивидуализацију процеса образовања и васпитања. Потребно је обезбедити додатну помоћ и подршку у образовно-васпитном раду кроз отклањање различитих препрека, физичких и комуникационих ученицима којима је због социјалног ускраћивања, сметњи у развоју или инвалидитета то неопходно  ( члан 77).Новина се односи и на другу категорију ученика, оних са изузетним способностима којима се такође врши индивидуализација а за оне изузетне ради и индивидуални образовни план ( члан 77).

Крајњи циљ: Инклузија деце са сметњама у развоју, деце из угрожених социјалних категорија и деце са инвалидитетом.

 ink2

У нашој школи тим за инклузивно образовање је формиран после обуке на семинару који су неки чланови тима имали у августу 2010нклузивно образовање се интензивније спроводи од школске 2011/12.године.Наставници који су прошли семинаре су обучили другу групу наставника,а сви се заједно усавршавајупутем различитих презентација на интернету,литературе која је  доступна,а и кроз праксу,кроз рад са децом којој је потребна додатна подршка у раду.

 Директор школе Славко Богавац, образовао је и именовао Стручни тим за инклузивно образовање ОШ „Аца Милосављевић“ који је радио у претходне 4 године ,а радиће у следећем саставу и у школској 2017/18.години:

1. Елизабета Дукић-наставник разредне наставе
2. Гордана Грчић-психолог школе
3. Биљана Митровић-професор биологије
4. Бранка Марковић-професор српског језика
5. Љиљана Демировић-наставник разредне наставе
6. Весна Дробњак-професор разредне наставе

Програм рада нашег тима можете видети 

ВОДИЧ ЗА РОДИТЕЉЕ деце којој је потребна додатна подршка у раду
vodic

Приручник је намењен родитељима деце којој је потребна додатна подршка услед сметњи у развоју,социјалне ускраћености или због надарености,али и свим другим родитељима који желе да подрже друге родитеље.Упознавање са процедурама процене потреба,давања мишљења и пружања додатне подршке деци,је веома важно јер су родитељи важни актери овог процеса који се тек успоставља.

Водич можете пронаћи на овој адреси:

http://www.cipcentar.org/i_roditelji_se_pitaju/index.php/biblioteka/vodici-za-roditelje

О ИНКЛУЗИВНОМ ОБРАЗОВАЊУ

 inkl

Инклузија је право,а не проблем.Она се ослања на принцип поштовања различитости и на веровање да  различитост обогаћује свет у коме живимо.Инклузивно образовање је систем образовања у коме се сви ученици с посебним образовним потребама уписују у редовну наставу у оближњим школама и обезбеђују им се услуге подршке и школовање засновано на њиховим могућностима и потребама.

Циљ инклузије је свеобухватно укључивање особа с различитим развојним и другим тешкоћама (инвалидитетом) у ширу социјалну средину и све садржаје живота у заједници, те изједначавање њихових права с правима „просечне популације“.
Индивидуални образовни план (ИОП) израђује се за децу којој је услед социјалне ускраћености, сметњи у развоју, инвалидитета и других разлога потребна додатна подршка у образовању. Образовно-васпитна установа обезбеђује уклањање физичких и комуникацијских баријера и за ученика/ цу, доноси индивидуални образовни план (ИОП) чији је циљ постизање оптималног укључивања у редован образовно-васпитни рад и осамостаљивање у вршњачком колективу.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА САВЕТУ РОДИТЕЉА

slika

Почетком марта 2017. године,руководилац тима за инклузивно образовање Елизабета Дукић је кроз презентацију покушала да приближи родитељима појам инклузивног образовања,кораке који су потребни да би се направио један индивидуално образовни план рада (ИОП),материјали и средства које треба припремити да би дете могло да напредује у складу са својим могућностима,а да не "трпе" остали ученици у одељењу. Презентација је садржала и активности нашег тима.

Презентацију можете погледати и преузети овде:

Бројач посета

1620815

Јавне набавке

dualno obrazovanje

raspored nastave

covid19

klikni bezbedno

djackiparlamant

naslovna
vodic za izbor zanimanja 1
Систематски преглед и имунизација деце и ученика
ministarstvazdravlja
biblotekasrbije
webcinklopedia
vezbanka eng
zvrk
karakondzulica21 2

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31