ЖЕЛИМО ВАМ УСПЕХА У НОВОЈ ШКОЛСКОЈ 2019-2020. ГОДИНИ!!!

Галерија слика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Главни мени

5026392

besplatni udzbenici1 1024x753

Светски дан љубазности 2019.

naslov

 

У среду,13. новембра се обележава Светски дан љубазности.

Према савременој психологији,љубазност према другима увећава нашу срећу. Насмешите се и помозите друговима,поделите комплименте члановима породице, комшијама,драгим људима.Управо смо ми то данас урадили у нашој школи и измамили бројне осмехе .Обележили смо Светски дан љубазности потрудивши се да позитивну енергију пренесемо на друге. 

Чланови Тима и Вршњачког тима за заштиту деце од дискриминације,насиља,злостављања и занемаривања  школе су припремили изненађења у виду пригодних порука за наше ученике,родитеље и запослене. 

               Да ли сте знали да је данас Светски дан љубазности?

На иницијативу Светског покрета за љубазност,у Токију је 13.новембра 1998. године одржана конференција о љубазности и том приликом је донесена посебна декларација која говори о толеранцији и прихватању различитости.

            Овај дан је прилика да размислимо о својим досадашњим поступцима, постављајући се изнад територијалних,културолошких или религиозних граница и да схватимо да смо део глобалног друштва,јер нисмо ни бољи ни лошији од припадника других култура,раса или религија.

            У Србији се овај дан не обележава посебним акцијама,али то не спречава  никога од нас да покуша да некоме улепша дан.Љубазност је, нажалост,све ређа,а довољна је да нам врати осмех на лице.Притом је и бесплатна.Хвала! Браво! Изволите! Извините! Ове речи често „заборављамо“ да употребимо у свакодневној комуникацији,а понекад би могле да направе разлику између доброг и лошег дана.

   Зато,насмешите се,уделите комплимент,помозите,поклоните,загрлите некога , будите подршка,реците хвала,пошаљите поруку старим пријатељима... Покажите да нисте себични и да вам је стало до других.Трудите се да чешће будете насмејани и расположени,и да ту позитивну енергију преносите на друге. Јер,љубазност је дефинитивно нешто чега нам треба више!

            Овај дан подразумева и да будете љубазни према себи-урадите оно што ће вас орасположити.

            Не заборавите :Лепа реч и гвоздена врата отвара, управо она иза којих ћете наћи задовољство, срећу и хуманост.

Бројач посета

1570694

Јавне набавке

raspored nastave

klikni bezbedno

djackiparlamant

naslovna
vodic za izbor zanimanja 1
Систематски преглед и имунизација деце и ученика
ministarstvazdravlja
biblotekasrbije
webcinklopedia
vezbanka eng
zvrk
karakondzulica21 2

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30